Karen Soeters

Karen Soeters is de oprichter van omroep PIEP! wat later is omgedoopt in intercommunity PiepVandaag.nl. In augustus 2007 werd zij benoemd tot directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation. Zij was projectleider van de veelbesproken klimaatfilm ‘Meat the Truth’, verantwoordelijk voor daarop volgende documentaires ‘Sea the Truth’, ‘De Haas in de Marathon’ en één van de makers van visuele documenten over onverdoofd ritueel slachten en megastallen. Recentelijk is onder haar redactie het boek ‘Sea the Truth, essays on overfishing, polution and climate change’ verschenen. Ook verzorgt zij regelmatig lezingen in binnen -en buitenland.

Naast deze activiteiten is ze werkzaam als docent mediapsychologie aan de Hogeschool van Amsterdam bij het Instituut voor Media, Informatie en Communicatie tevens is zij bestuurslid bij Bont voor Dieren.

Tijdens haar studie communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam heeft ze naast beleidsstudies en publieksstudies ook recht en politicologie als verdieping gevolgd. Karen Soeters volgt de problematiek met betrekking tot dierenwelzijn en milieu al zo lang als zij zich kan herinneren. Na haar studie is Soeters werkzaam geweest als onderzoeker voor onder andere een internationaal onderzoeksbureau in New York en was zij research manager.

Archief