Karen’s blog: Olifanten, neushoorns en Sea Shepherd

Afgelopen zaterdag liepen in maar liefst 148 steden mensen de Global March for Elephants and Rhinos (GMfER). Precies op de dag dat in Zuid-Afrika de 17e CITES conferentie van start ging. Ik liep mee in Amsterdam en wat is het toch fijn om daar … [Lees meer...]

Karen’s blog: Paarden op markten aan lot overgelaten

Nu was het toch echt de bedoeling een blog te schrijven over iets positiefs, maar helaas het gaat wederom niet lukken. Gisteren bekeek ik 's ochtends het nieuws en het eerste wat ik zag was dat de Dierenbescherming gaat stoppen met het filmen en … [Lees meer...]

Karen’s blog: Hittestress

Vandaag is weer een heerlijke warme dag. Wat hebben we een geluk met zo’n nazomer. Ik kan intens genieten van dit weer. Ga na mijn werk vaak nog even zwemmen in een meer, liefst met Wolf. Maar na het zien van de beelden van dieren met hittestress in … [Lees meer...]

Karen’s blog: Dierenleed op vakantie

Recent was ik in gelukkige omstandigheden voor mijn werk een bezoek te kunnen brengen aan Jordanië. Wat een prachtig land. Hoogtepunt qua cultuur is de stad Petra. De rotswoningen in deze stad behoren tot een van de zeven wereldwonderen. Helaas zit … [Lees meer...]

Karen’s Blog: Honderden huizen ontruimd door heidebrand nabij Los Angeles

Zondagochtend werd ik wakker en het eerste waar ik dan aan denk is wat is er gebeurd in de wereld toen ik sliep. Dus net als iedere andere zondagochtend nam ik de headlines door: ‘Honderden huizen ontruimd door heidebrand nabij Los Angeles’. Nu … [Lees meer...]

Karen’s blog: De redding van Valentina

Wat heb ik uitgekeken naar deze dag! Valentina, de hond waar ik in Spanje het touw van haar nek heb gesneden waarmee ze haar meerdere keren geprobeerd hebben op te hangen, is eindelijk in Nederland. Maar wat is ze bang. Een dier dat het vertrouwen in … [Lees meer...]

Karen’s blog: Open brief voor premier Rutte – varkens, voedsel en waren

Beste meneer Rutte, Eind vorige week  vonden 10.000 varkens de dood bij een stalbrand. Tienduizend dieren! Typerend echter voor de hele vee-industrie is dat een dier slechts een economisch goed is en verder niets, maar dan ook helemaal niets waard … [Lees meer...]

Karen’s blog: Het trieste lot van de galgo’s – 3

Dan breekt de laatste dag aan van mijn bezoek aan Spanje. ‘s Ochtends heb ik eerst een afspraak bij PACMA, de Spaanse Partij voor de Dieren. Zij strijden al jaren tegen de manier waarop galgo’s worden behandeld. Spanje is het enige land dat deze vorm … [Lees meer...]

Karen’s blog: Het trieste lot van de galgo’s – 2

We rijden door naar Scooby, een grote opvang voor allerlei soorten honden en wat andere dieren. Scooby is opgericht door Fermín Pérez, die de afgelopen 20 jaar duizenden honden heeft gered, onder andere in de omgeving van Medina del Campo. Ook hier … [Lees meer...]

Karen’s blog: Het trieste lot van de galgo’s – 1

Met enige regelmaat kom ik ze tegen. De prachtige Spaanse hazewindhonden, galgo’s. Ik vind ze sprookjesachtig mooi om te zien en hun bewegingen zijn zo elegant en vol souplesse dat ze me doen denken aan balletdansers. Maar deze honden hebben over het … [Lees meer...]

Karen’s blog: Onverdoofde slacht

Wat een nieuws een paar weken geleden! Ein-de-lijk pleit nu ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voor een verbod op onverdoofd ritueel slachten. Het Bureau Risicobeoordeling en Onderzoeksprogrammering (BuRO) van de NVWA concludeert … [Lees meer...]

Karen’s blog: Contrasten in Spanje; dierenleed – deel 2

Woensdag vertelde ik in mijn blog over het wrede evenement Toro de la Vega, waar ik aanwezig was om undercover videobeelden te maken. Vandaag het vervolg. Rompesuelas is dood. Ik sta op het veld waar het allemaal gebeurde en voel me eigenlijk een … [Lees meer...]

Karen’s blog: Contrasten in Spanje; dierenleed

Afgelopen maandag vertelde ik over Sanctuario Wings of Heart in Spanje, waaraan ik vorige week een bezoek bracht. Deze dierenopvang staat in scherp contrast tot het wrede evenement Toro de la Vega, waar ik een dag later getuige van was om undercover … [Lees meer...]