Karen’s blog: Open brief voor premier Rutte – varkens, voedsel en waren

Beste meneer Rutte, Eind vorige week  vonden 10.000 varkens de dood bij een stalbrand. Tienduizend dieren! Typerend echter voor de hele vee-industrie is dat een dier slechts een economisch goed is en verder niets, maar dan ook helemaal niets waard … [Lees meer...]

Karen’s blog: Het trieste lot van de galgo’s – 3

Dan breekt de laatste dag aan van mijn bezoek aan Spanje. ‘s Ochtends heb ik eerst een afspraak bij PACMA, de Spaanse Partij voor de Dieren. Zij strijden al jaren tegen de manier waarop galgo’s worden behandeld. Spanje is het enige land dat deze vorm … [Lees meer...]

Karen’s blog: Het trieste lot van de galgo’s – 2

We rijden door naar Scooby, een grote opvang voor allerlei soorten honden en wat andere dieren. Scooby is opgericht door Fermín Pérez, die de afgelopen 20 jaar duizenden honden heeft gered, onder andere in de omgeving van Medina del Campo. Ook hier … [Lees meer...]

Karen’s blog: Het trieste lot van de galgo’s – 1

Met enige regelmaat kom ik ze tegen. De prachtige Spaanse hazewindhonden, galgo’s. Ik vind ze sprookjesachtig mooi om te zien en hun bewegingen zijn zo elegant en vol souplesse dat ze me doen denken aan balletdansers. Maar deze honden hebben over het … [Lees meer...]

Karen’s blog: Onverdoofde slacht

Wat een nieuws een paar weken geleden! Ein-de-lijk pleit nu ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voor een verbod op onverdoofd ritueel slachten. Het Bureau Risicobeoordeling en Onderzoeksprogrammering (BuRO) van de NVWA concludeert … [Lees meer...]

Karen’s blog: Contrasten in Spanje; dierenleed – deel 2

Woensdag vertelde ik in mijn blog over het wrede evenement Toro de la Vega, waar ik aanwezig was om undercover videobeelden te maken. Vandaag het vervolg. Rompesuelas is dood. Ik sta op het veld waar het allemaal gebeurde en voel me eigenlijk een … [Lees meer...]

Karen’s blog: Contrasten in Spanje; dierenleed

Afgelopen maandag vertelde ik over Sanctuario Wings of Heart in Spanje, waaraan ik vorige week een bezoek bracht. Deze dierenopvang staat in scherp contrast tot het wrede evenement Toro de la Vega, waar ik een dag later getuige van was om undercover … [Lees meer...]

Karen’s blog: Contrasten in Spanje; dierenliefde

Vorige week reisde ik af naar Spanje om een reportage te maken over het beruchte Toro de la Vega in Tordesillas. Een van de meest gruwelijke tradities. De zaterdag voorafgaande aan het evenement gingen maar liefst 90.000 Spanjaarden de straat op om … [Lees meer...]

Karen’s blog: Zwerfkatjes

Vorige week fietste ik op weg naar het werk langs het Amstelpark. Midden op straat zag ik een man in sportkleding nogal wanhopig kijken naar twee jonge poesjes, die luid miauwend heen en weer aan het rennen waren, onder andere over de weg. Ik stapte … [Lees meer...]

Karen’s Blog – Honden uit China gered van de slacht

Wat een bijzondere ontmoeting had ik vorige week zondag. Ik was aanwezig bij het verwelkomen van de honden Rex, Checkers en Honey uit China. Onvoorstelbaar genoeg waren deze honden eigenlijk bestemd voor consumptie, maar Timea Farkas wist ze … [Lees meer...]

Karen’s blog – Circus Renz Berlin

Vorige week hebben de beelden van de olifant van Circus Renz International die geslagen werd door een medewerker heel wat stof doen opwaaien. Bite Back deed aangifte en de circusmedewerker werd op staande voet ontslagen want het geweld dat hij … [Lees meer...]

Karen’s blog – Geen zicht op einde varkensleed

Op 30 maart schreef ik over de noodkreet die ik in mijn mail vond over grote zorgen om het lot van varkens in een afgelegen stal. De varkens zitten daar dag en nacht in een stinkende ruimte waar geen straaltje daglicht binnenkomt en hebben geen … [Lees meer...]

Karen’s blog – Dieren in de straten van Istanbul

Anderhalve week geleden was ik in het Turkse Istanbul om een lezing te geven tijdens de Animals Rights and Rescue Conference op de Istanbul Technical University. Ik heb daar geweldige mensen ontmoet, waaronder reddingswerkers die zich dag en nacht … [Lees meer...]